booksVelkommen til finnholbek.dk

Lambertus Hummersbüttel

Lambertus Hummersbüttel[1]

Mand - eft. 1266

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Kilder    |    Alle

 • Navn Lambertus Hummersbüttel 
  Slægtskabmed Finn Josef Skeel Holbek
  Køn Mand 
  Komplet Fra Danmarks Adels Aarbog 1922 side 503 ff. (der findes ingen opdateringer til slægten). 
  Linje I. Led - [Hummersbüttel] 
  • Denne Slægt, hvis første kendte Mand, Lambert Hummersbüttel, optræder 1253, fører ligesom Familierne Wedel, Struz, Kale, vom Lohe, Porsfeld og Schorlemer i sit Vaaben et rødt Retterhjul med 16 Takker og 8 Eger baade i Skjoldet og paa Hjelmen, og har taget Navn efter Landsbyen Hummersbüttel (Hummelsbüttel) i Niendorf Sogn, en Mil Nord for Hamborg, der 1394 benævnes „up deme Hummersbutle". Nærved laa andre af dens Besiddelser, Farmsen og Tondorf i Rahlstedt Sogn; Sasel, Tangstedt, Ohlstedt og Wohldorf i Bergestedt Sogn; sydøstlig for Hamborg Boberg og Schiffbeck i Steinbeck Sogn og Ulensiek i Reinfeld Sogn. Familien vandrede nordpaa over Oldesloe og erhvervede Bargfeld, Borstel og Stegen i Sülfeld Sogn; dens Hovedborge var Wohldorf og Stegen (1341). Foruden store Pantelen i Kongeriget ejede den, efter at være fordrevet fra Holsten, Lykkesholm (Ellested S.). Navnet Hummersbüttel (opstaaet af Mandsnavnet Hunmar og Büttel, en Byggeplads), til hvilket nærmest knytter sig Mindet om Slægtens utæmmelige Rovlyst, uddøde i Mandsstammen 1496 med Ditlev Hummersbüttel. En Gren af Slægten, der kaldte sig Struz, boede i Poppenbüttel (Bergstedt Sogn), men forbigaas her. Om de øvrige vaabenbeslægtede Familier se Vierteljahrschrift des Herold 1892, 297.
  Død eft. 1266 
  Notater 
  • Lambertus de Hummersbutle; nævnes 1253 som Medlover for et af Raadene i Lybek og Hamborg til Hr. Heinrich von Barmstede foretaget Salg, da Væbner, men 1266 Ridder, da han var Vidne ved Grev Gerhard af Holstens Salg af den nye Mølle i Hamborg.
  Person-ID I40880  Skeel-Schaffalitzky | ane til Elsebet Bruun
  Sidst ændret 6 sep. 2010 

  Børn 
  +1. Hartvig Hummersbüttel,   d. 26 feb. 1309
   2. Raven Hummersbüttel,   d. eft. 1309
  Sidst ændret 21 okt. 2010 03:39:13 
  Familie-ID F18076  Gruppeskema  |  Familie Tavle

 • Coat of arms - Våbenskjold
  Hummersbüttel - våbenskjold (coat of arms)
  Hummersbüttel - våbenskjold (coat of arms)
  Denne Slægt fører ligesom Familierne Wedel, Struz, Kale, vom Lohe, Porsfeld og Schorlemer i sit Vaaben et rødt Retterhjul med 16 Takker og 8 Eger baade i Skjoldet og paa Hjelmen.

 • Kilder 
  1. [S2] Thiset, Hiort-Lorenzen, Bobé, Teisen. Danmarks Adels Aarbog. Dansk Adelsforening, DAA 1922:503.