booksVelkommen til finnholbek.dk

Henrik I. Blik, til Nystrup

Henrik I. Blik, til Nystrup[1]

Mand - eft. 1449

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Kilder    |    Alle

 • Navn Henrik I. Blik 
  Slægtskabmed Finn Josef Skeel Holbek
  Køn Mand 
  Komplet Fra Danmarks Adels Aarbog 1888 side 86 ff. (opdateret) 
  Linje I. Led - [Blik] 
  • Denne gamle slægts våben var en halv sort afhugget enhjørning i sølvfelt og på hjelmen syv eller elleve vekselvis sorte og sølvfaner, og allerede Klevenfeldt har på grund af dette våbens nøje overensstemmelse med slægten Skrams udtalt den formening, at slægten var en gren af denne sidste, mere bekendte æt. Det er dog ikke lykkedes hidtil at påvise noget slægtskab imellem dem, men den omstændighed, at den første mand af navnet, væbneren Johannes Bleck, der 1327 har medudstedt et vidnesbyrd om Løgum Klosters ret til Brede Kirke, optræder i Sønderjylland, hvor også Skram'erne hørte hjemme, taler desuagtet for rigtigheden af Klevenfeldts formodning.
   En Niels Blik, præst, nævnes 1343. En yngre Niels Bleek ejede Emmerlev (Højer H.), men var død 1384, hans søster Inger Pedersdatter var g. m. Lage Degn, der var af slægten Skram. 1375 har væbneren Peder Bleg bivånet den bekendte forsamling i Lyby Kirke i Salling, hvor man indbyrdes lovede at varetage Kirkens tarv for derved at formilde guds vrede, da misvækst, fjendtlig plyndring m. m. havde hærget landet. Thrugillus Blik, væbner, har 1376 m. fl. udstedt en vidisse i Stubber Kloster.
   Slægten uddøde i slutningen af det 17. århundrede.
  Død eft. 1449 
  Notater 
  • til Nystrup (Hundborg H.), kvitterede 1429 tilligemed væbneren Jens Laursen Otte Nielsen (Rosenkrantz) til Hevringholm for betaling for gods i Lyngby Sogn i Allelev, som de havde arvet med deres husfruer Kirstine Jakobsdatter og hendes moder Ingeborg Nielsdatter efter Anders Eysens død, forseglede 1442 til vitterlighed med fru Mette Jensdatter hr. Lyder Kabels og skrives 1449 til Nystrup i et vidne angående Lyngholm, som han har udstedt med en præst i Vestervig og flere.
  Person-ID I43048  Skeel-Schaffalitzky
  Sidst ændret 12 aug. 2014 

  Familie Kirstine Jakobsdatter,   d. † 
  Børn 
  +1. Anders (den ældre) Blik, til Nystrup,   d. eft. 1502
  Sidst ændret 17 jul. 2019 05:55:46 
  Familie-ID F19067  Gruppeskema  |  Familie Tavle

 • Coat of arms - Våbenskjold
  Blik - våbenskjold (coat of arms)
  Blik - våbenskjold (coat of arms)
  Slægten Blik førte en halv sort afhugget Enhjørning i Sølv-Felt og paa Hjelmen syv eller elleve vekselvis sorte og Sølv-Faner.

 • Kilder 
  1. [S2] Thiset, Hiort-Lorenzen, Bobé, Teisen. Danmarks Adels Aarbog. Dansk Adelsforening, DAA 1888:86.