finnholbek.dk

Claus von der Wisch, til Gjelting

Claus von der Wisch, til Gjelting[1]

Mand - eft. 1490

Personlige oplysninger    |    Medie    |    Kilder    |    Alle

 • Slægtskabmed Bengt Knud Holbek
  Køn Mand 
  Død eft. 1490 
  Søskende 5 søskende 
  Notater 
  • arvede efter faderen Gjelting og forskrev, uvist hvad år som ejer af samme til domkapitlet i Slesvig en rente i Plegestorp (Plejstrup) i S. Brarup sogn, i Prisholt og Schwackendorf (Svakkentorp) i Gjelting sogn, blev 1466 af hertug Adolfs enke Margrethe under hendes fraværelse i Thüringen indsat som høvedsmand over Rendsborg slot og by, frataget ham af grev Gerhard af Oldenborg, der 1468 udstedte en erklæring om at have modtaget slottet og byen i slotsloven og tilligemed amtmanden at ville holde det til tro hånd; medbeseglede 1469 Adelsforbundet og 1470 Konkordaterne, fik samme år overdraget Kampen sogn i pant (s. o.), fik 1474 med hustru Berthe et pantebrev af kongen, var 1475 sammen med Henning Pogwisch til Farve, Bertram Pogwisch til Doberstorf (Hartvigs søn), Claus v. d. Wisch' Henriks søn til Wittensee og brødrene Claus til Røest og Henneke v. d. Wisch til Ejsbøl, Volfs sønner, medlovere for Ditlev Mistorp og frue Elisabeths gave på 2000 mark til lønning af 4 præster ved det af dem oprettede ny alter til Vor Frue Kirke i Flensborg, hvis patronat efter fundatorernes død skulle udøves af de to hvertidige ældste af de Pogwischer og v. d. Wischer.
   Han boede fast i Rendsborg, med hvis borgmester og råd han 1484 sluttede et forlig, fik 1487 et fribrev af magistraten, nævnes samme år blandt de landsherrelige råder og endnu i recessen af 1490. — Børn: Tredje Slægtled III.
  Person-ID I506  Skeel-Holbek | ane til Elsebet Bruun
  Sidst ændret 15 jun. 2018 

  Far Claus (IV) von der Wisch, Den nyere slægt,   f. Skønnet 1400,   d. eft. 1469  (Alder ~ 70 år) 
  Familie-ID F464  Gruppeskema  |  Familietavle

  Familie Berthe,   d. † 
  Børn 
  +1. Sivert von der Wisch, V. Linjen Grønholt-Glasau,   f. 1464, Gelting, Kappeln, Schleswig-Holstein, Deutschland ,   d. 1540, Rendsburg (Rendsborg), Schleswig-Holstein, Deutschland  (Alder 76 år)
  Familie-ID F465  Gruppeskema  |  Familietavle

 • Coat of arms - Våbenskjold
  von der Wisch - våbenskjold (wappen, coat of arms)
  von der Wisch - våbenskjold (wappen, coat of arms)
  Wappen der Familie von der Wisch mit Schriftband "animis vereri qui scit, scit tuto aggredi

 • Kilder 
  1. [S2] Thiset, Hiort-Lorenzen, Bobé, Teisen. Danmarks Adels Aarbog. Dansk Adelsforening, DAA 1931:II:81, 3.